سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معمولا مباحث فلسفی طرفداران خاص خودش را دارد، مباحثی که کمتر در زندگی واقعی دیده می‌شود. اما یک موضوع زیبای فلسفی هست که هر صاحب عقلی کم و بیش به آن فکر کرده؛ موضوعی که بینش ما را نسبت به زندگی عوض می‌کند و در کیفیت برخورد ما با حوادث فردی و اجتماعی موثر است. سرنوشت! قضا و قدر! عبارات خوف انگیزی که هر اندیشه‌ای را به مبارزه مطلبد!

من به شخصه چیزهایی که در کتاب‌های معارف درباره این مسئله خوانده‌ام و یا از زبان مدرسین این کتاب‌ها شنیده‌ام ذره‌ای قانعم نکرده است! وقتی قرآن می‌خوانی و از خواست و اراده خدا صحبت به میان می‌آید به نظر می‌رسد که ما بازیچه‌ای بیش نیستیم و همین طور سوال پشت سوال که "انسان مختار است" یعنی چه؟ این بار به سراغ کتابی رفتم که با تار و پود استدلال و منطق نظریات مختلف در موضوع سرنوشت را بیان کرده و به نقد کشیده است.

"می‌گویند بالاترین نعمت‌ها آزادی است و تلخ‌ترین دردها و ناکامی‌ها احساس مقهوریت است؛ یعنی اینکه انسان، شخصیت خود را لگدکوب شده و آزادی خود را به تاراج رفته ببیند و خود را در برابر دیگری مانند گوسفند در اختیار چوپان مشاهده کند... این در صورتی است که انسان خود را مقهور و محکوم انسانی زورمندتر و یا حیوانی قوی پنجه‌تر از خود مشاهده کند. اما اگر آن قدرت مسلط، یک قدرت نامرئی و مرموز باشد و تصور خلاصی از آن و تسلط بر آن، تصور امر محال باشد چطور؟ مسلما صد درجه بدتر."*

وقتی شیرینی کتاب "انسان و سرنوشت" استاد مطهری را چشیدید، بد نیست بعد از آن "عدل الهی" را ورقی بزنید تا لذتتان مضاعف شود.

گر بریزی بحر را در کوزه‌ای / چند گنجد قسمت یک روزه‌ای

*برگرفته از کتابِ انسان و سرنوشت


نوشته شده در  جمعه 93/12/1ساعت  8:35 عصر  توسط بچه آدم 
  لطف شما()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
واگذاری. بلاگ
مو بوسوختم مو برشتم
گوشه لب پر زندگی
لیست خرید من از نمایشگاه کتاب تهران 1397
هستم اگر می روم گر نروم نیستم
روزانه ی یک کچل سرباز: ایست!
لیست خرید کتاب من از نمایشگاه کتاب
غرور و تعصب از جین آستین
آرزوهای بزرگ از چارلز دیکنز
احوالات شلم شوربا
آخرین امید
[عناوین آرشیوشده]